Przepis na biblijne ciasto

Święta Bożego Narodzenia to czas wielkich przeżyć religijnych, ale też rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Co zrobić, aby podczas świątecznych przygotowań nie stracić z oczu tego, co najważniejsze? Jest na to pewien sposób!

Z myślą o tym, aby przygotowywanie świątecznych potraw zawierało również „coś dla ducha”, niemiecki tygodnik „Heinrichsblatt” katolickiej archidiecezji Bambergu zamieścił przepis na „ciasto biblijne”. Składniki na taki wypiek można znaleźć na stronach Starego Testamentu.

Przepis jest następujący:

1,5 szklanki Pwt 32,14a

6 sztuk Jr 17,11

2 szklanki Sdz 14,18

4,5 szkl. 1 Krl 5,26

2 szkl. 1 Sm 30,12a

¾ szkl. 1 Kor 3,2

¾ szkl. Hi 10,10

2 szkl. Na 3,12

1 szkl. Lb 17,23b

szczypta Kpl 2,13

4 łyżeczki Wj 30,23

3 łyżki proszku do pieczenia.

Przygotowanie: postępuj według słów Salomona z Księgi Przysłów 23,14a. Piec ok. 60 min. w temp. 160-180 stopni. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Czytałeś? Wesprzyj nas!

Działamy także dzięki Waszej pomocy. Wesprzyj działalność ewangelizacyjną naszej redakcji!

Zobacz także
Wasze komentarze