epa06096687 Thai chefs cook next to dried shark fins displayed at a restaurant in Bangkok, Thailand, 19 July 2017. According to a report by the US-based conservation group ‚WildAid’, of the estimated 100 million sharks killed yearly across the globe, some 73 million are killed just to be used in shark fin soup. The group’s report, which claims that the shark population has declined by about 98 percent in the past 15 years, puts Thailand in the lead of the world’s largest exporters of shark fins, which are mainly sold to Hong Kong and subsequently to mainland China. EPA/RUNGROJ YONGRIT Dostawca: PAP/EPA.

Tajlandia: Zupa z płetw rekina [GALERIA]

<1 min. zajmie Ci przeczytanie tego artykułu.

Tajscy kucharze przygotowują się do gotowania zupy z płetw rekina w restauracji w Bangkoku. Według raportu amerykańskiej grupy ds. Ochrony WildAid, szacuje się, że ok. 100 mln. rekinów zabija się rocznie na całym świecie, w tym ok. 73 mln. zostało zabitych do przygotowania zupy rybnej. Raport grupy, który twierdzi, że populacja rekina spadła o około 98 % w ciągu ostatnich 15 lat, stawia Tajlandię na czele największych na świecie eksporterów płetw rekina, które są sprzedawane głównie do Hongkongu, a następnie do Chin kontynentalnych. Foto. PAP / EPA Rungroj Yongrit

Tajlandia: Zupa z płetw rekina [GALERIA]
Oceń ten artykuł

Wasze komentarze